Греція вводить обов'язкове регулярне тестування для невакцинованих працівників ресторанів і туркомпаній

09:45 23.07.2021

Греція заявила, що всі нещеплені працівники ресторанів і туристичних компаній по всій країні повинні проходити регулярні тести на COVID-19, що розширює зобов'язання, яке раніше застосовувалося тільки на деяких популярних курортних островах, оскільки число хворих продовжує зростати.

Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Після катастрофічного туристичного 2020 року, Греція зняла більшість обмежень і сподівалася хоча б на часткове відродження своєї найважливішої туристичної індустрії протягом літа.

Але після відновлення сплеску інфекції COVID-19 в останні тижні через поширення більш заразного варіанту "Delta", Греція минулого тижня зобов'язала проводити тестування два рази в тиждень для невакцинованих працівників в ресторанах і туристичних компаніях на деяких з основних курортних островів країни, щоб врятувати свій літній сезон.

Те ж правило тепер буде застосовуватися до працівників в цих секторах по всій Греції, повідомив на щотижневому брифінгу заступник міністра захисту громадян Нікос Хардаліас.

Незважаючи на обмеження, випадки COVID-19 на знаменитому острові для вечірок Міконос, швидко поширилися, змусивши владу минулого тижня ввести комендантську годину в нічний час і заборонити музику, починаючи з 26 липня.

Хардаліас сказав, що ситуація на Міконосі покращилася і, що влада ухвалить рішення про продовження або скасування заходів в найближчі дні.

Греція з населенням 11 мільйонів осіб, вакцинувала близько 45% греків. Зробивши вакцинацію медичного персоналу та персоналу будинків престарілих обов'язковою, уряд закликав шкільних вчителів зробити щеплення до початку навчального року у вересні.

У четвер Греція повідомила про 2 604 випадки захворювання, в результаті чого загальна кількість хворих становить 469 042 з моменту початку пандемії. На даний момент близько 12 875 осіб померли від ускладнень, пов'язаних з COVID-19.

Ще на цю тему