Український Bayraktar TB2 працює над Чорним морем / Карта

20:30 08.07.2021

Український середньовисотний ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 працює над Чорним морем.

Про це інформує Мілітарний.

Сьогодні, 8 липня, зранку він злетів з аеродрому у Миколаєві та зараз знаходиться у небі у північно-західній частині Чорного моря.

Раніше анонсувалась участь українських ударних дронів у міжнародних навчаннях Sea Breeze – 2021, що зараз як раз тривають.

Траєкторія польоту БПЛА Bayraktar TB2 у небі над Чорним морем 8 липня 2021 року за даними сервісу FlightRadar24

Під час навчання основна увага зосереджена на відпрацюванні взаємної сумісності та спільному виконанні завдань з країнами-партнерами відповідно до стандартів НАТО.

У травні 2021 року українські ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2 брали участь у військових навчаннях з 30-ю окремою механізованою бригадою імені князя Костянтина Острозького.

Підрозділи частини відпрацьовують дії у наступі та обороні, захоплення вигідних рубежів, тощо із використанням системи лазерної імітації стрільби LAZERTAG.

У квітні український Bayraktar TB2 відправився на схід України, про це свідчив маршрут пересування за увімкненим транспондером дрону у той час:

Маршрут польоту БПЛА Bayraktar TB2 26 квітня 2021 року Скріншот з сайту flightradar24.com

Наприкінці березня українські безпілотні ударні літальні апарати Bayraktar TB2 декілька діб відпрацьовували завдання над Тендрівською косою – полігоном ВМС ЗС України.

Маршрути польоту українських ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2 на Тендрівській косі 26 березня 2021 року Зображення: Twitter/360°Radar

За маршрутом польоту видно, що здебільшого БПЛА літали над водною частиною полігону та лише декілька разів кружляли над самою косою.

У листопаді 2020 року ударні Bayraktar TB2 залучались до дослідницьких навчань в рамках командно-штабних навчань 28-ї окремої механізованої бригади на 235 Міжвидовому центрі підготовки військових частин та підрозділів.

24 листопада 2020 року, злетівши з аеродрому Кульбакине у Миколаєві середньовисотний ударний безпілотний літальний апарат Bayraktar TB2 здійснив переліт до території полігону «Широкий Лан» та здійснив декілька його обльотів.
 

Ще на цю тему