Справа Delfi: Міськрада Одеси позивається до британської компанії про відшкодування збитків

12:40 08.07.2021

Господарський суд Одеської області відкрив провадження за позовом міськради Одеси до британської компанії Mister Drake PC про відшкодування збитків більш як на 7,5 млн грн, завданих танкером Delfi.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

«Господарський суд Одеської області відкрив провадження судді у цивільній справі №916/1771/21 за позовом Одеської міськради до компанії Mister Drake PC за участю третьої особи, що не заявляє самостійних вимог - Управління інженерного захисту території міста та розвитку узбережжя міськради - про відшкодування збитків, заподіяних внаслідок пошкодження підводного хвилелому», - йдеться у повідомленні.

У позовній заяві міськради зазначається, що «внаслідок аварійної морської події 29 листопада 2019 року пошкоджено підводний хвилелом №7, який знаходиться між траверсами №10 та №10а в районі пляжу «Дельфін» у місті Одесі, внаслідок чого тергромаді Одеси завдані збитки в розмірі 7 млн 584, 2 тис. грн».

Суд призначив підготовче засідання на 13 грудня, зобов’язавши міськраду надати нотаріально засвідчені переклади англійською мовою ухвали про відкриття провадження, позовної заяви та прохання про вручення за кордоном судових або позасудових документів.

Як повідомлялося, у травні 2021 року Господарський суд Одеської області задовольнив позов держави Україна в особі Кабміну до Mister Drake PC про визнання права власності на танкер-бункерувальник Delfi, наслідки аварії якого біля узбережжя Одеси компанія не зуміла своєчасно ліквідувати.

За словами представника уряду України, позов обумовлений тим, що власник танкера Delfi не прибрав у встановлений 9-місячний термін з міського пляжу Одеси судно, яке зазнало аварії. Через невиконання судновласником своїх зобов'язань у липні 2020 року операція з підняття судна перейшла під управління ДП «Адміністрація морських портів України» і була успішно виконана.
 

Ще на цю тему