Військові РФ відстежують дії кораблів НАТО й інших країн, що беруть участь у навчанні Sea Breeze у Чорному морі

09:45 29.06.2021

Російські військові у Чорному морі стежать за кораблями НАТО й інших країн на навчанні Sea Breeze.

«Сили і засоби Чорноморського флоту виконують комплекс заходів щодо контролю за діями кораблів ОВМС НАТО та інших країн, що беруть участь у навчанні «Sea Breeze -2021», яке стартувало 28 червня 2021 року в північно-західній частині Чорного моря", - йдеться в повідомленні Національному центрі управління обороною РФ.

2 червня офіційний представник Міноборони РФ Ігор Конашенков заявив: «Міністерство оборони Російської Федерації буде уважно відстежувати хід проведення українсько-американського навчання «Sea Breeze» із залученням країн НАТО і в разі необхідності реагувати адекватно обстановці в інтересах гарантування військової безпеки Російської Федерації».

Конашенков тоді сказав, що «навчання Sea Breeze за фактом не буде морським і виходить далеко за межі української ділянки акваторії Чорного моря».

Як повідомлялося, в акваторії Чорного моря в понеділок стартували великі американо-українські військово-морські навчання Sea Breeze 2021

У них буде задіяно 32 бойових кораблі, 40 літаків і п'ять тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів альянсу. Загалом передбачається участь військових із 32 країн.

26 червня в Чорне море увійшов американський ракетний есмінець USS Ross. Він може нести до 56 крилатих ракет Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. км.

У Чорному морі з 14 червня також стоять британський есмінець Defender і нідерландський фрегат Evertsen.