Після інциденту в Чорному морі РФ планує по-новому зупиняти чужі кораблі

17:21 25.06.2021

Після інциденту з британським есмінцем у Чорному морі Міноборони Росії розглядає варіант відмови від використання авіабомб на користь некерованих авіаційних ракет, щоб вести попереджувальний вогонь для зупинки кораблів, які порушили територіальні води РФ.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на джерела у військовому відомстві

Повідомляється, що Міноборони створює єдиний регламент дій російської авіації проти кораблів-порушників держкордону. У ньому передбачать використання більш легкого озброєння, щоб «знизити небезпеку виникнення серйозних військових інцидентів». Застосування звичайних авіабомб може бути дуже небезпечним. Осколки важких боєприпасів здатні розлітатися на сотні метрів і заподіювати ненавмисну шкоду.

За інформацією видання, регламент зараз знаходиться на розгляді в главкоматах військово-морського флоту і повітряно-космічних сил Росії. У ньому буде переглянутий набір засобів ураження, які авіація зможе застосовувати для попереджувального вогню по порушниках. Зокрема, пропонується відмовитися від використання авіабомб на користь некерованих авіаційних ракет.

23 червня російське міністерство оборони повідомило про «попереджувальну стрільбу» в бік есмінця Великої Британії «Defender» біля берегів окупованого Криму.

Згодом Міноборони Британії заперечило обстріл росіянами есмінця HMS Defender біля берегів окупованого Криму. У Британії заявили, що корабель здійснює мирний прохід через територіальні води України і попереджувальний вогонь по ньому не відкривався.

23 червня британський есмінець «Дефендер» в Чорному морі став майданчиком для спільного тренування сил спеціальних операцій України, Великої Британії та США.