Ердоган заявив Байдену про незмінність позиції Туреччини щодо російських ЗРК С-400

10:41 15.06.2021

Позиція Туреччини щодо придбання у Росії зенітно–ракетних комплексів (ЗРК) С-400 не змінилася. У відносинах Анкари і Вашингтона немає невирішуваних проблем – їх потрібно вирішувати шляхом діалогу.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на прес-конференції за підсумками особистої зустрічі зі своїм американським колегою Джо Байденом.

«Питання по С-400 не могло не бути присутнім у порядку наших (переговорів з Байденом - ред.). Відносно С-400 я висловив ту ж думку, якої ми дотримувалися раніше», – сказав Ердоган.

За його словами, він також повідомив президенту США про ті спільні кроки, які Анкара і Вашингтон можуть зробити в оборонній сфері.

«Ми провели конструктивні та ґрунтовні переговори. Домовилися активно використовувати канали для діалогу. Думаю, у нас з США немає невирішуваних проблем», – додав Ердоган.

Нагадаємо, Туреччина, яка є членом НАТО, в 2018 році придбала у Росії системи С-400. У Держдепі США заявили, що Туреччина не може купувати озброєння, несумісне зі зброєю НАТО.

У середині грудня 2020 року адміністрація Трампа ввела санкції проти Туреччини за покупку російських комплексів С-400.

Турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган назвав санкції США атакою на суверенітет Туреччини.

Ще на цю тему