Україна направила ноту про оголошення небажаною особою радника посольства РФ

19:40 19.04.2021

Міністерство закордонних справ України направило ноту посольству Російської Федерації в Україні про оголошення небажаною особою одного з радників посольства. 

Він має протягом 72 годин залишити територію України. Про це Укрінформу повідомив речник МЗС Олег Ніколенко.

«Сьогодні (19 березня – ред.) МЗС України надіслало ноту про оголошення одного із радників посольства Російської Федерації в Києві небажаною особою у зв’язку із діяльністю, несумісною із його дипломатичним статусом. Він має залишити територію нашої держави впродовж 72 годин», - зазначив він.

Ніколенко додав, що наразі також вирішується питання повернення до України українського консула із Санкт-Петербурга.

Як повідомлялось, ФСБ Росії повідомило в суботу, 17 квітня, про затримання у Санкт-Петербурзі 16 квітня консула Генерального консульства України Олександр Сосонюка нібито за отримання закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ.

Тимчасовому повіреному у справах України в Російській Федерації Василю Покотилу, який був викликаний у суботу до МЗС РФ, оголосили про небажаність перебування в Росії консула генерального консульства України в Санкт-Петербурзі.

Заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін назвав затримання українського консула Сосонюка в Санкт-Петербурзі грубою провокацією.

Речник МЗС Олег Ніколенко 17 квітня повідомив, що у відповідь на зазначену провокацію старший дипломат посольства Росії в Києві має залишити територію України впродовж 72 годин, починаючи із 19 квітня.

Заступник глави МЗС Євгеній Єнін в ефірі «Україна 24» 18 квітня повідомив, що йдеться про радника посольства Росії в Києві на прізвище Черніков.
 

Ще на цю тему