Ексголова Пентагону: США повинні розмістити більше військ уздовж Чорного моря

12:15 14.04.2021

Колишній міністр оборони США Марк Еспер каже, що Сполученим Штатам слід розгорнути додаткові війська вздовж Чорного моря в Болгарії і Румунії, щоб стримати потенційну агресію з боку Росії.

Про це він сказав в інтерв'ю Reuters у вівторок, передає УНН.

Еспер, нині науковий співробітник Інституту міжнародного лідерства Джона Маккейна при Університеті штату Аризона, сказав: «Я думаю, нам потрібно продовжувати протистояти Росії і намагатися стримувати їх погану поведінку».

Вашингтону слід постаратися заспокоїти європейських союзників і зміцнити альянс НАТО, розмістивши більше сил в Польщі, «в Прибалтиці, якщо це має сенс, і в таких місцях, як Румунія і Болгарія, якщо і не на постійній основі – на ротаційній основі», – сказав Еспер.

Президент США Джо Байден у вівторок закликав президента Росії Володимира Путіна знизити напруженість, викликану нарощуванням російської військової міці на кордоні з Україною, і запропонував провести саміт лідерів для вирішення безлічі суперечливих питань.

У вівторок Сполучені Штати оголосили, що нарощують свої сили в Німеччині на тлі останньої напруженості у відносинах з Росією через Україну, відмовившись від плану Трампа вивести звідти близько 12 000 з 36 000 американських військовослужбовців.