Біля окупованого Криму пройшли навчання збройних сил України 

18:45 24.03.2021

На кордоні з тимчасово окупованим Кримом розрахунки протиповітряних сил збройних сил України провели навчання, під час яких відпрацювали знищення ворожих БПЛА та інших цілей, а також залучався підрозділ реактивних систем залпового вогню «Смерч».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Командування об’єднаних сил ЗСУ.

«Розрахунки протиповітряної оборони, що виконують бойові завдання на межі з тимчасово окупованою територією Кримського півострову, припинили спробу проведення повітряної розвідки умовним противником», - йдеться в повідомленні.

Як розповів командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, за задумом комплексного навчання, чергові розрахунки протиповітряних сил виявили зліт з території противника безпілотних літальних апаратів і передали координати цілей на командний пункт угрупування військ. Для знищення противника було залучено визначені сили та засоби. Крім того, з метою придушення подальших спроб противника щодо ведення розвідки задля знищення пунктів його дислокації, до навчань залучився підрозділ реактивних систем залпового вогню «Смерч».

Наєв також розповів, що в ході навчань воїни-артилеристи відпрацювали кілька десятків навчально-бойових вправ. Зокрема, здійснили марш, вдосконалили взаємодію з підрозділами артилерійської розвідки, обладнали позиції для пускових установок, а також відпрацювали оперативну їх зміну.

Своєю чергою військовослужбовці зенітно-ракетного дивізіону провели моніторинг повітряної обстановки та здійснили розпізнавання повітряних об'єктів умовного противника. Визначивши координати й висоти, особовий склад розрахунків зенітно-ракетних комплексів «Оса-АКМ» здійснив знищення повітряних цілей. Крім того, зенітники організували оборону комплексів і маскування вогневих позицій.
 

Ще на цю тему