В Ялті пройшла серія обшуків  у членів організації «Свідки Єгови»

10:00 12.03.2021

У четвер, 11 березня, в окупованому Криму пройшла серія обшуків у дев'яти будинках членів релігійної організації «Свідки Єгови».

Про це повідомляє сайт «Свидетелей Иеговы в России», передає Укрінформ.

«В Ялті відбулася чергова серія обшуків як мінімум у 9 будинках Свідків Єгови. Чотирьох людей затримали для допиту, одного з них силовики відвезли до Сімферополя», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку у 42-річного Тараса Кузьо була вилучена вся електронна техніка і велика сума грошей. Також повідомляється, що силовики не стали чекати, поки віруючий відкриє двері, і зламали її. Раніше у нього вже двічі проходили обшуки - тоді силовики шукали зв'язок з Артемом Герасимовим, якого у березні 2020 року було засуджено за віру на 6 років колонії.

За попередніми даними, причиною рейду стала нова кримінальна справа «про фінансування екстремістської організації». Обшуки санкціонував суддя Київського районного «суду» Сімферополя Віктор Крапко.

Сайт «Свидетелей Иеговы в России» інформує, що, як випливає з матеріалів сотень кримінальних справ, порушених проти віруючих, силовики називають злочином мирні зібрання людей, на яких вони вивчають Біблію і беруть участь в спільних співах і молитвах. Кримінальні переслідування не припиняються, незважаючи на неодноразові запевнення влади Росії, що релігія "Свідків Єгови" в країні не заборонена.

Як повідомлялося, 20 березня 2019 року в Ялті місцевим відділом «УФСБ по Криму» було порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 282.2 щодо Артема Герасимова, підозрюваного в участі в діяльності забороненої у РФ релігійної організації «Свідки Єгови».

5 березня 2020 року Ялтинський міський «суд» в окупованому Криму визнав Герасимова винним в організації діяльності екстремістської організації за частиною 1 с. 282 КК РФ. За версією слідства, обвинувачений спільно з іншими віруючими проводив богослужіння, що трактуються, як «організація діяльності екстремістської організації».
 

Ще на цю тему