Грузія почала оновлення штурмової авіації та розробляє власний ударний БПЛА / Відео

19:30 10.03.2021

Всуботу 6 березня цього року відбувся перший політ літака Су-25УБ, який пройшов модернізацію на підприємстві «Тбілавіамшені» (колишній Тбіліський авіаційний завод).

Роботи відбувались спільними зусиллями працівників «Тбілавіамшені» та державного військового науково-технічного центру «Дельта» міністерства оборони Грузії, пише Defense Express.

До кінця 2022 року збройні сили Грузії мають отримати ще 11 таких модернізованих літаків, сповістило грузинське Міноборони.

Зазначається, що роботи по оновленню парку грузинських штурмовиків Су-25 відбувається за контрактом.

Паралельно роботам по літакам, триває оновлення інфраструктури для обслуговування цих літальних апаратів, і також – процес переучування пілотів, котрий відбувається у «взаємодії із країнами-партнерами».

Про намір провести масштабну та одномоментну модернізацію парку своєї штурмової авіації Грузія заявила в липні 2020 року. Вартість робіт не розголошувалась.

З відкритих джерел відомо, що на озброєнні бригади авіації й ППО сухопутних військ Грузії знаходяться 12 штурмовиків Су-25 (з них два у навчально-бойовій версії Су-25У) та п'ять ударних гелікоптерів Мі-24 (два Мі-24В і три Мі-24П).

Як раніше повідомляло Defence Express, у лютому поточного року підприємство «Тбілавіамшені» заявило, що веде розробку першого національного безпілотного літального апарата Т-31, призначеного для ведення розвідки та ураження наземних цілей.

В компанії «Тбілавіамшені» сподіваються, що першим замовником Т-31 стануть саме ВПС Грузії. За умови наявності фінансування, серійне виробництво першого грузинського ударного БПЛА можна буде розгорнути за 18 місяців

Ще на цю тему