У Вірменії «великий друг Росії» заговорив про реванш у війні за Карабах

16:41 05.03.2021

Колишній президент Вірменії Роберт Кочарян, який планує повернутися у політику, заявив, що мирна домовленість між Вірменією та Азербайджаном є несправедливою та призведе до повторення конфлікту.

«Світовий досвід доводить, що занадто несправедливий мир не може тривати довго… якщо в Азербайджані будуть вважати, що вони вирішили карабахську проблему, то це буде означати зворотне, навіть попри сьогоднішні кращі позиції», – заявив Кочарян під час прес-конференції для російських ЗМІ.

Також він провів історичну паралель із результатом Першої світової війни для Німеччини – підписання Версальського миру згодом призвели до появи реваншистських настроїв, на яких до влади прийшов Адольф Гітлер.

Варто зазначити, що ці заяви відбулись на фоні можливих дострокових виборів у Вірменії, яка зараз знаходиться у політичній кризі. Водночас у Кремлі Роберта Кочаряна відверто назвали «великим другом Росії» та підкреслили, що йому не потрібно «узгоджувати свої кроки» з Путіним.

Водночас Роберт Кочарян – має тісний фінансовий зв’язок із РФ. Він входить до керівництва російської потужної компанії «АФК «Система», який належать численні активи на мільярд доларів у російських компаніях.

Зокрема, 50% акцій оператора мобільного зв’язку «МТС», а також «Группа Кронштадт», яка займається виробництвом БПЛА, включно із розвідувально-ударним «Орион».

Додамо, що до політичної кризи у Вірменії нещодавно додався скандал із заявою прем’єр-міністра Вірменії Ніколи Пашиняна про ОТРК «Искандер», надійність якого оцінена на рівні 10%.

Ці заяви призвели до телефонної розмови Пашиняна з Путіним, після чого вірменський прем’єр-міністр заявив, що йому «невірно доповіли».

Ще на цю тему