Прокуратура АРК направила до суду справу ексдепутата з Криму за звинуваченням у державній зраді

18:40 02.03.2021

Обвинувальний акт стосовно колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, якого підозрюють у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність України, передано до суду. 

Про це повідомляє пресслужба Прокуратури АРК і Севастополя, пише Крим.Реалії.

«Розслідуванням встановлено, що в 2014 році звинувачений спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим зламав присягу на вірність Україні і проголосував за ухвалення низки постанов з метою легітимізації дій Росії про окупацію території АР Крим і міста Севастополя, а також їх незаконного входження до складу Росії на правах суб'єкта федерації», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 6 березня 2014 року депутати Верховної Ради АРК проголосували за проведення референдуму (визнаний Україною, більшістю країн світу та ООН незаконним – КР), а після цього 11 березня 2014 року на засіданні кримського парламенту ухвалили іншу постанову про нібито незалежність півострова.

«Зазначеними рішеннями обвинувачений спільно з іншими депутатами Верховної Ради АР Крим намагалися приховати окупацію півострова Крим Збройними силами Росії та створити враження легітимності приєднання півострова до Росії на основі нібито вільного волевиявлення громадян України, які жили на території АР Крим і м. Севастополя», – повідомили в прокуратурі.

Дії ексдепутата українські слідчі кваліфікували за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) і ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

У прокуратурі не повідомляють імені обвинуваченого.

Нагадаємо, прокурори АРК оголосили про підозру колишньому депутату Верховної Ради Криму 4 лютого.
 

Ще на цю тему