В аптеках Криму немає базових ліків проти пневмонії – правозахисниця

13:21 21.01.2021

Моніторинг Кримської правозахисної групи показав, що близько 120 аптек в окупованому Криму не мають необхідних у період пандемії COVID-19 препаратів.

Про це на спільних комітетських онлайн-слуханнях на тему «Зовнішньополітичні аспекти деокупації АР Крим та міста Севастополь: Парламентський вимір» повідомила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передає кореспондент Укрінформу.

«Кримська правозахисна група провела недавно моніторинг доступу до ліків, які необхідні для лікування пневмонії після ускладнень від COVID-19. Ми перевірили не менш ніж 124 аптеки в Криму і за результатами моніторингу встановили, що кримчани не мають доступу до базових ліків, необхідних для лікування наслідків пневмонії», – повідомила Скрипник.

За її словами, в аптеках Криму перевірялася наявність медичних препаратів, вказаних як необхідні у протоколі лікування від COVID-19.

«Це чіткий перелік ліків, які навіть Всесвітньою організацією охорони здоров'я зазначені як необхідні, але в наявності цих ліків у Криму немає», – підкреслила правозахисниця.

Крім того, зазначила вона, багатьох кримчан, які мають ускладнення після COVID-19, не госпіталізують до стаціонарів, а відправляють лікуватися додому, «щоб знизити статистику захворюваності».

«Тож люди не можуть отримати медичну допомогу - і не можуть вдома лікуватися за протоколами лікарів через відсутність ліків», – констатувала керівниця правозахисної організації.

Ще на цю тему