У Житомирі прокурори пропустили строк на оскарження звільнення з колонії екс-депутата Криму Ганиша

08:01 19.11.2020

Прокуратура Житомирської області не встигла подати клопотання на оскарження ухвали суду, якою через хворобу був звільнений від відбування покарання засуджений за держзраду кримський екс-депутат Василь Ганиш. 

При цьому клопотання про поновлення строків на апеляційне оскарження суд відхилив.

Про це повідомляє Бюро судової інформації (проект Центру журналістських розслідувань).

Суддя Богунського районного суду Житомира Софія Костенко 1 жовтня 2020 року звільнила від відбування покарання засудженого за державну зраду колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша за станом здоров’я.

Прокурори Житомирської обласної прокуратури могли оскаржити ухвалу протягом 7 днів. Однак апеляційна скарга не була подана. Тому ухвала набрала чинності 9 жовтня.

Житомирський апеляційний суд 11 листопада відхилив клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження, подане першим заступником Житомирської обласної прокуратури Олегом Мостиховським. Наразі прокуратура може оскаржити ухвалу до Касаційного кримінального суду Верховного Суду протягом трьох місяців.

Адвокат Василя Ганиша розповів виданню «Ґрати», що після виходу з колонії він перебуває на лікуванні.

Як повідомлялось, 26 жовтня на засідання Верховного суду, який розглядає касаційну скаргу Ганиша, ні він сам, ні його адвокат не з’явилися. Зате подали клопотання про перенесення засідання у зв’язку зі станом здоров’я засудженого.

28 квітня 2015 року колишнього депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з окупованого Криму. Йому було пред’явлено обвинувачення в державній зраді за ч.1 ст.111 КК України. Його справа розглядається в Дніпровському райсуді Києва. Прокуратура АРК обвинуватила Ганиша в тому, що 11 квітня 2014 року він взяв участь в засіданні кримського парламенту, на якому приймалася так звана «Конституція Республіки Крим», а також в тому що він у липні 2014 балотувався на організованих окупантами «виборах» до міськради Феодосії.

Ганиш стверджував, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, які проголосували проти «референдуму». На його думку, обвинувачення в державній зраді є необгрунтованими.
 

Ще на цю тему