Окупанти призначили ще одного «віце-прем’єра»-росіянина: керував «Слєдкомом» у Криму з березня 2014 року

11:00 12.11.2020

«Госсовет» окупованого Криму узгодив призначення Михайла Назарова на посаду «віце-прем'єра». Відповідне рішення прийнято на засіданні «парламенту».

«Погодити призначення Назарова Михайла Анатолійовича на посаду заступника голови Совета министров Республики Крым», – сказано в тексті прийнятої постанови, пише Центр журналістських розслідувань.

З грудня 2019 року Михайло Назаров очолював «управління Мін’юсту РФ по Криму».

Назаров – уродженець Ярославської області, був першим керівником «слідчого управління Слідчого комітету Росії по Криму» – він був призначений 25 березня 2014 року, коли управління було утворено після анексії Криму РФ. На півострів він приїхав з Мордовії. У вересні минулого року він пішов у відставку в зв’язку з виходом на пенсію.

Михайло Назаров нагороджений знаками «Почесний працівник прокуратури Російської Федерації», «Почесний співробітник Слідчого комітету Російської Федерації», медалями «За заслуги», «За бездоганну службу» III, II, I ступенів і медаллю «За повернення Криму». Генерал-лейтенант юстиції.

Назаров стане дев’ятим «віце-прем’єром» в складі «уряду» Криму.

Як пише видання «Кримінформ», «перший віце-спікер» «парламенту» Юхим Фікс заявив, що згідно із законом РФ, кількість «заступників голови Сомвина» визначає т.з. «глава Криму».

«Є чисельний склад Совмина – умовно кажучи, 100 осіб – ось в рамках цього чисельного складу структура (уряду) така, яку визначає голова Совмина і глава республіки. А якщо, наприклад, буде збільшуватися кількість людей в будь-якому органі (влади) – це інша історія, вона повинна бути узгоджена законом», – зазначив Фікс.

Що буде курирувати новий «віце-прем’єр» після його призначення, поки невідомо.

«Глава» окупованого Криму Сергій Аксенов намагався оскаржити введення проти себе обмежувальних заходів Ради національної безпеки та оборони у 2018 році, оскільки вважав їх дискримінаційними. У березні 2020 року Верховний суд України остаточно відмовив Аксенову у його вимогах, а 14 травня РНБО продовжила дію санкцій щодо нього.

15 травня 2020 року президент України ввів у дію рішення РНБО, яким дія санкцій щодо Сергія Аксенова була продовжена.

Зазначається, що у санкційних списках РНБО прізвище Аксенова вказано у російській транслітерації — Аксьонов, хоча за паспортними даними, вказаними у державних реєстрах України та рішеннях ЦВК про його реєстрацію кандидатом у депутати ВР АРК він зазначений як Аксенов.

Секретаріат РНБО не відповів на питання у інформаційному запиті Центру журналістських розслідувань, з яких підстав Аксенов вказаний у санкційних списках як громадянин РФ, адже Україна не визнає квазі-громадянство РФ на окупованих нею територіях України.
 

Ще на цю тему