«Поромник окупації» Анненков намагається зберегти контроль над «Севастопольським морським банком»

08:30 29.10.2020

Окупаційний «арбітражний суд м. Севастополя» відмовив голові Ради директорів «Севастопольського морського банку» Олександру Анненкову у його заяві про заборону банку проводити загальні збори акціонерів. 

Анненков намагався у такий спосіб утримати контроль над банком. За його словами, в «Севастопольському морському банку» прийняли рішення провести 6 листопада річні загальні збори, на якому буде вирішуватися питання про зміну голови ради директорів і зміну складу ради директорів, чим порушуються права Анненкова як акціонера і голови ради директорів, пише Центр журналістських розслідувань

Заяву Анненков подав на забезпечення позову про визнання незаконним рішення про збільшення статутного капіталу «СМБ» шляхом додаткового випуску акцій цієї структури, прийнятого в липні 2020 року. Це рішення, за його словами, зменшує його частку в статутному капіталі. 

«Севастопольський морський банк» працював у Криму та Севастополі за українською реєстрацією. Після рішення Нацбанку про припинення діяльності українських фінансових установ на тимчасово окупованих територіях банк зареєструвався за російським законодавством і продовжив роботу в окупованому Севастополі та Криму. В січні 2020 року Центральний банк Росії оголосив про «вжиття заходів з попередження банкрутства «Севастопольського морського банку» і підвищення його фінансової стійкості». Заходи планувалося вжити спільно з РНКБ. До фінустанови ввели тимчасову адміністрацію. У жовтні 2020 року прийнято рішення про закриття 11 операційних офісів в містах Криму і в Севастополі, а також одного центрального відділення в Керчі.

Олександр Анненков є власником Керченської поромної переправи, яка під час окупації Криму забезпечила доставку російських військових та бойової техніки до Криму, а також Севастопольского Морського банку, який був перерєстрований за російським законодавством під назвою «Морський» і дозволив утримати від колапсу фінансову систему Криму після окупації. Також Анненков володіє бізнесом у Києві.
 

Ще на цю тему