В грецькому таборі біженців зафіксовано першу смерть від COVID-19

08:50 28.09.2020

Грецькі чиновники в неділю оголосили про першу смерть від коронавірусної інфекції в таборі для мігрантів недалеко від Афін, так як групи біженців посилили критику політики стримування поширення COVID-19, що проводиться грецьким урядом і Центральною Європою.

Про це повідомляє AFP, передає УНН.

«Жертвою став 61-річний батько двох дітей з Афганістану, який жив в таборі Малакасса недалеко від Афін», — повідомляє агенція із посиланням на міністерство у справах біженців. Додається, що він помер, перебуваючи на лікуванні в афінській лікарні.

Малакасса разом з таборами Шистів та Елаіонас під Афінами були поміщені в карантин на початку вересня, так як виникли побоювання з приводу поширення коронавірусу серед тисяч прохачів притулку, які живуть там.

З березня табору мігрантів в Греції знаходяться під замком, і в них діють обмеження на те, хто може виїхати і в’їхати, причому деякі правозахисні групи виступають з жорсткою критикою умов утримання.

Тим часом на Егейському острові Лесбос більше 240 прохачів притулку, що переїхали в тимчасовий табір після руйнування табору «Морія» в результаті пожежі на початку цього місяця, заразилися вірусом.

Грецька влада в неділю оголосили про 218 нових випадків захворювання коронавірусом і про три смерті, включаючи смерть мігранта.

З початку пандемії в Греції від вірусу померло 379 осіб, середній вік яких склав 78 років. Наразі 68 осіб перебувають у реанімації.

У неділю міністр з питань притулку Нотіс Мітарачі повідомив, що всі несупроводжувані діти в даний час вивезені з острівних таборів.

Ще на цю тему