Сотні британських десантників висадилися з парашутами на Україні /Відео

11:15 21.09.2020

Сотні британських десантників, включаючи солдатів елітного армійського підрозділу Pathfinder, в Миколаївській області.

ВІйськовослужбовці беруь участь у навчаннях “Об’єднані зусилля-2020” недалеко від кордону з Кримом, пише УНН з посиланням на Sky News.

Так, військовослужбовці 16-ї повітряно-штурмової бригади Великої Британії проводять спільні навчання з українськими повітряно-десантними силами. Шістнадцята бригада входить в британські сили глобального реагування, які можуть використовувати в операціях по всьому світу.

Як пише BBC, висадку проводили з декількох літаків C-130 Hercules, які вилетіли з військового аеродрому в Британії.

Згідно Командуванню десантно-штурмової військ ЗСУ, пізніше на той же полігон, що і британські десантники, висадилися з Іл-76 і Ан-26 вже українські військові.

“На парашутних платформах були десантовані вантажі і підрозділи десантно-штурмовоих військ Збройних Сил України. Весь цей час висадка британського і українського десанту перебувала під надійним прикриттям винищувачів наших Повітряних Сил... Так почався перший етап навчань “Спільні зусилля” в рамках стратегічного командно-штабного навчання “Об’єднані зусилля — 2020”, — повідомили в командуванні.

Як пише видання Mirror, в Україні десантувалися більше 450 британських військовослужбовців, а їх висадка — це “найбільше масове вчення в Великобританії за більш ніж 20 років”.

 

Ще на цю тему