У Криму вводять нові обмеження подачі води

08:00 21.09.2020

В окупованому Криму вводять нові обмеження подачі води.

Про це повідомила глава окупаційной адміністрації Алушти Галина Огнєва, пише Центр журналістських розслідувань.

«З середи, 23 вересня, ми вводимо в Алушті, Партеніті і Малому Маяку обмежувальні заходи подачі води. А саме: в нічний час з 23:00 до 05:00 в системі водопроводу буде знижено тиск. Вода, буде, але йти вона буде під низьким тиском. Це тимчасовий захід, але вона допоможе заощадити і не допустити ситуації повної відсутності води. Зниження тиску – це економія як мінімум 10 тисяч кубометрів на добу – це гарантія того, що навіть без опадів вода буде в кранах будинків і квартир до квітня наступного року. Я прошу вас, дорогі алуштинці, підійдіть до даної ситуації з відповідальністю і розумінням. Дуже прошу, не набирайте на ніч ванни і інші великі ємності – вода вранці, вдень і ввечері буде! І, найголовніше, в будь-який час доби економте важливий для всіх нас природний ресурс!», – написала Огнєва.

У Изобильненському водосховище залишився невеликий обсяг, якого вистачить тільки до грудня.

Кримськотатарський Ресурсний Центр направив Управлінню Верховного комісара ООН з прав людини звіт про вплив нераціональної політики окупаційної влади Росії на водний баланс Криму.

Як повідомлялось, у серпні в окупованому Криму пересохли кілька основних річок, що живлять водосховища півострова.

З 24 серпня в Сімферополі, в Сімферопольському і Бахчисарайському районах окупованого Криму обмежили подачу води через посуху. Окупаційна влада заявила про встановлення біля соціальних об’єктів і в житлових мікрорайонах міста понад 230 накопичувальних баків для води. Обмеження вводились в три етапи. 7 вересня введений третій, самий жорсткий етап обмежень подачі води. Водопостачання здійснюється по годинах – вранці і ввечері.

3 вересня гендиректор підприємства «Вода Криму» Володимир Баженов заявив, що через тривалу посуху і малу кількості опадів, які повинні наповнювати водосховища, в окупованому Сімферополі навіть з урахуванням переходу на графік подачі води її запасів залишилося на два місяці. Тому було прийнято рішення відключити і подачу гарячої води.

В Білогірському районі Криму російські військові перекрили річку Біюк-Карасу земляною греблею нижче Білогірського водосховища і з ставка, що утворився, почали качати воду на потреби Сімферополя. Нижче за течією річка, яка забезпечувала водопостачання населених пунктів на сході півострова, залишилася без води.

Ще на цю тему