Оприлюднено рейтинги цін на бензин: окупований Крим «пасе задніх»

18:02 17.08.2020

Росія не приховує, що анексований Крим опинився в кінці рейтингу російських регіонів за доступністю бензину для населення.

Про нові рейтинги доступності бензину пишуть QHA.

Анексований Крим у російському рейтингу зайняв 65 місце з 85 регіонів. У свою чергу Севастополь зайняв 55 місце.

У Криму на чисту середню зарплату можна купити 642 літри бензину, а вартість палива марки АІ-92 на кінець липня склала 45,86 рублів. У Севастополі на чисту середню зарплату можна придбати 675 літрів, а вартість АІ-92 трохи більше ніж в Криму – 45,93 рублів, — пишуть окупанти.

Як зазначається, у порівнянні з регіонами в Росії, доступніше всього бензин виявився в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

«Там на чисту середню зарплату можна купити 2160 літрів палива, а бензин АІ-92 коштує всього 41,75 рубль. Самим «недоступним регіоном» в Росії назвали Дагестан – 535 літрів бензину можна купити на чисту середню зарплату в регіоні, а бензин АІ-95 там коштує 45,58 рублів», – йдеться у повідомленні.

Російський виконуючий обов’язки «заступника керівника кримського управління Федеральної антимонопольної служби» Вугар Мехтієв відкрито визнав: ціни на паливо в окупованому Криму навіть після запуску вантажного залізничного руху Керченським мостом залишаться вище, ніж в Росії.

«Левова частка ціни обумовлена ​​саме витратами на доставку до Криму. Різниця в ціні по Криму і Краснодарському краю з 2014 року завжди була більше трьох рублів. Зрозуміло, з відкриттям залізничної гілки моста ми прогнозуємо невелике зниження вартості доставки палива до Криму, проте витрати на неї будуть і далі відрізняти від цін в Росії», — пояснив він.

Нагадаємо, що в Україні впродовж травня-червня знижується вартість бензину на заправках через обвал цін на нафту на світових ринках.

Ще на цю тему