В Україну прибув літак з Італії з допомогою після повеней

16:42 30.06.2020

З Італії до України прибув літак, що привіз на борту допомогу для ліквідації наслідків повені у західних регіонах України. 

Про це повідомило посольство Італії в Києві, пише "Європейська правда". 

Літак рейсу військової авіації, організований департаментом цивільної оборони, сів в аеропорту Львова о 13:00 у вівторок. На борту судна - намети, водозабірні насоси, башти-маяки та інші матеріали, надані корпусом національної пожежної команди, італійськими областями і національними організаціями волонтерів цивільної оборони.

"Внаслідок сильних повеней, що спіткали  Україну, Італія надає допомогу, спрямовану на протистояння цій надзвичайній ситуації та підтримку діяльності з порятунку, а також допомогу постраждалому населенню", - цитує посольство посла Італії в Києві Давіде Ла Чечіліа. 

"Дружні зв’язки та солідарність, що об’єднують наші країни, міцнішають у моменти скрути. Ми дуже вдячні Києву за підтримку, надану нам з направленням групи лікарів та значної кількості дезінфікуючих засобів у найскладніший момент надзвичайної санітарної ситуації в Італії. Зараз ми маємо на меті підтримати прагнення України в протистоянні явищам, що так жорстко вразили захід країни", - додав дипломат. 

Посол підкреслив, що ця операція відбувається в рамках Європейського механізму цивільної оборони.

Ще на цю тему