Чекаємо підриву ДніпроГЕС? - Російський танкер доставив до Запоріжжя паливо / Фото

16:23 09.06.2020

Українське ТОВ «Євростандарт» організувало поставку суднової партії дизельного палива з Батумі в Запоріжжя російським танекром.

Як повідомляє BSNews, танкер змішаного ріка-море плавання Volgoneft 268 (прапор - Росія, судновласник - Sandorshipping OU) отримав одноразовий дозвіл Державної служби морського та річкового транспорту (Морської адміністрації) на прохід і швартування в Запоріжжі під вивантаження 4,2 тис тонн дизпалива.

На даний факт звертає увагу головний редактор BSNews Андрій Клименко. Ось що він пише на своїй сторінці в Фейсбуці:

#Морські_загрози_2020 (37) - Хтось хоче створити ситуацію, коли отакий "морський гість" підірве "ДніпроГЕС" чи шлюзи в Каховці??

Я вже не кажу, чому комусь під час війни кортить перевозити пальне до складів Держрезерву (паливосховище "Зірка") саме на російських танкерах? Привіз паливо з Батумі, а попередній рейс був з Констанци.

Танкер VOLGONEFT-268 - IMO n° 8230962
Flag (Russia), Call SignUBGY, MMSI273340500
DWT4701
Type of ship Oil Products Tanker
Year of build1979

Registered owner RIVER-SEA LTD Care of Donneftetrans Ltd , Ofis 417, Dom 67V/2B, ul Zakrutkina Rostov-na-Donu, 344019, Russia. since 09/10/2018
Ship manager/Commercial manager DONNEFTETRANS LTD Ofis 417, Dom 67V/2B, ul Zakrutkina Rostov-na-Donu, 344019, Russia.

Судно та власник в наших "чорних списках" відсутній. Але...

Сподіваємось, що це когось має зацікавити та збентежити. Особливо на фоні ситуації с Північно-Кримським каналом, що має тенденцію до посилення напруги...", - пише Клименко

Згідно з документом Морської адміністрації, порт завантаження судна - Батумі, порт вивантаження - причал для прийому танкерів зі світлими нафтопродуктами Державної організації «Комбінат« Зірка »Державного агентства резерву України.

Одержувачем палива в Запоріжжі виступає одеська компанія «Євростандарт», один з п'яти найбільших морських імпортерів дизпалива в 2019 році (78 тис тонн). Це третя поставка дизпалива з Батумі в Запоріжжі в нинішньому році.

Походження палива в документі Морської адміністрації не розкривається. За даними джерел, імпортер заявив поставку палива виробництва Туркменбашинського комплексу нафтопереробних заводів.

Ще на цю тему