"Укренерго" підписало контракт із швейцарською Lalive на представлення інтересів проти РФ за кримські активи

18:01 11.02.2019

НЕК "Укреенерго" підписала контракт із Lalive S.A. (Швейцарія) на представлення інтересів за позовом проти РФ про компенсацію збитків унаслідок анексії Криму.

Згідно з повідомленням підприємства в системі Prozorro, контракт про надання юридичних послуг вартістю EUR1,537 млн (або 49,9 млн грн без ПДВ) підписано 6 лютого 2019 року, передає  Інтерфакс-Україна

У торгах НЕК також узяли участь Covington&Burling, HughesHubbard&Reed, Quinn Emanuel Urquhart&Sullivan UK.

Lalive надасть "Укренерго" послуги з підготовки та направлення повідомлення про арбітражний розгляд спору, визначення кандидатури арбітрів і формування складу міжнародного арбітражу, складання позовної заяви та звернення до арбітражу, представлення інтересів компанії в арбітражі та отримання рішення.

Як повідомлялося, Lalive представляла в суперечках проти РФ щодо загублених інвестицій інтереси таких компаній як "Укрнафта", "Стабіл", Yukos Capital.

"Укренерго" у квітні 2018 офіційно повідомило РФ про початок інвестиційного спору щодо захоплених у Криму активів компанії. За попередніми оцінками "Укренерго", лише вартість електромереж компанії на півострові становить близько $1 млрд.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, що перебуває в управлінні Міністерства фінансів. Незабаром її буде перетворено на закрите акціонерне товариство.

Ще на цю тему