Будівництво ТЕС в Криму: проблема загостриться?

13:54 14.07.2017

Чи можливо буде закінчити будівництво двох ТЕС в Криму без турбін Siemens? Так, можна, якщо Росія замість Siemens`івських турбін переробить майданчики під обладнання, яке у РФ випускають самостійно — менш потужне, яке не вирішує тих проблем, які вони хотіли вирішити за допомогою обладнання Siemens.

Про це говорить Юрій Смєлянський, експерт фонду Майдан закордонних справ з питань тимчасово окупованих територій спеціально для «Обозреватель».

Але справа в тому, що коли мова йшла про підхід з використанням турбін суто російського виробництва, то тоді вже випливав будівельний майданчик не Севастополя і Сімферополя, а десь у районі Сак — Євпаторії.

Питання, коли вони вирішать, на що їм цікавіше гроші викинути — на те, щоб переробити і закінчити вже почате, або будувати щось нове, даючи чергові обіцянки, тобто відтягуючи термін, коли ці обіцянки слід виконати.

Так, окупантам неможливо забезпечити без додаткового будівництва потреб, які сьогодні існують і продовжують наростати на об'єми споживання електроенергії у зв'язку з розвитком військової бази в Криму. І якщо Siemens до кінця виконає всі ті заяви, які він робив, то для окупантів проблема загостриться знову з того самого рівня, на якому вони і були до моменту всіх голосних заяв з приводу турбін.

Ще на цю тему