Siemens серйозно шокований: найкращі російські друзі осоромили на весь світ

12:12 13.07.2017

«Отож, колеги. Ось тепер вже ясно - Siemens заявив, що мінімум 2 його турбіни дійсно в Криму, проти його волі, і подав до суду (у Москві) з вимогою негайних забезпечувальних заходів», - пише Андрій Клименко, головний редактор BlackSeaNews, експерт і голова наглядової ради фонду Майдан закордонних справ спеціально для «Обозреватель».

Кремль за день до цього в черговий раз розписався за брехню на вищому рівні, що турбіни виготовлені у РФ (ми з невеликою ймовірністю припускали, оскільки ніхто не бачив турбіни без чохлів і тим більше фірмових Schild, що це теоретично можуть бути російські турбіни для ТЕС в Саках, за потужністю вони менші, але приблизно такі самі за розмірами).

Тепер Siemens вимагає повернути турбіни на Тамань. Та головне вже не в цьому. Тепер Siemens серйозно шокований. Фактично найкращі російські друзі його круто підставили. Осоромили на весь світ, зробили порушниками міжнародних санкцій, репутації компанії нанесена величезна шкода.

Джерела в компанії говорять, що «Siemens rethinks some Russian business after turbines moved to Crimea...» І продовжив: «We can't simply go back to business as usual...»

Посол Німеччини у РФ сказав ще крутіше: «Є всі підстави вважати, що якщо те, що сталося, є правдою, то Siemens була серйозно обманута, і це було порушенням контракту, серйозним підривом довіри і дуже сильним ударом по інвестиціях у Росію»...

Тобто підставили російські брати ще й усю Німеччину... І це добре. Інвестори з пристойних країн повинні на цьому прикладі зрозуміти - будь-хто з них може стати наступним. Контакти з РФ стали ще більш токсичними. Сказав все. Більше додати нічого. Якою буде реакція політичних і ділових кіл ЄС - побачимо, прогнозувати це не беруся.

 

Ще на цю тему