UA EN

У Бердянську завершили створення інфраструктури для дивізіону Морохорони / Фото

20:00 12.08.2021

У Бердянську завершили створення інфраструктури для дивізіону Морської охорони України.

Будівництво сучасного військового містечка У Бердянську та створення інфраструктури для дивізіону Морської охорони відбувалося в рамках реалізації міжнародного проєкту розбудови потенціалу морської прикордонної безпеки, повідомляє Мілітарний з посиланням на інформацію Державної прикордонної служби.

Об’єкт створено за допомогою Програми з питань експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Бюро з питань міжнародної безпеки і нерозповсюдження Державного департаменту США.

Будівництво та облаштування підрозділів Морохорони проходило за кращими стандартами аналогічних об’єктів Берегових охорон, – йдеться у повідомленні.

У Бердянську завершили створення інфраструктури для дивізіону Морохорони. Патрульні катери Морської охорони. Фото: ДПСУ

Метою проєкту є підтримка розвитку інфраструктури та потенціалу Морської охорони Державної прикордонної служби.

Загальна вартість проєкту складає 4 мільйони доларів.

У червні в місті Бердянськ були готові перші об’єкти пункту базування Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Тоді в рамках робочої поїздки на схід України Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін відвідала будівництво пункту базування для дивізіону катерів та відділу спеціальних дій Морської охорони в Бердянську.

У Бердянську завершили створення інфраструктури для дивізіону Морохорони. Об’єкти пункту базування Морохорони у Бердянську. Фото: ДПСУ

Завдяки реалізації цього проєкту Державна прикордонна служба України збільшить можливості реагування на зміни обстановки на морі, активізує модернізацію системи технічної підтримки Морської охорони.

Всі ці чинники позитивно вплинуть в цілому на потенціал України в охороні державного кордону на морі та суверенних прав України в її виключній (морській) економічній зоні.

Об’єкти пункту базування Морохорони у Бердянську. Фото: ДПСУ

Росія продовжує системне нарощування своєї присутності в Азовському морі. Окрім того, з її боку відбуваються регулярні провокації щодо цивільних суден, та корабельно-катерного складу Морської охорони та ВМС ЗСУ.
 

Ще на цю тему