Жителі одного з міст Молдови отримали фейкові повістки на навчання

15:00 30.05.2024

У молдовському місті Бєльці зафіксували випадки, коли жителі отримували повістки, нібито видані місцевим територіальним військовим центром.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу Збройних сил Молдови.

У заяві Збройних сил зазначено, що модель повісток не відповідає офіційним критеріям і стандартам.

"Запевняємо, що ці повістки є фальшивими і не були надіслані Бєльцьким територіальним військовим центром…Будь ласка, уважно перевірте будь-яку отриману кореспонденцію та зв'яжіться з відповідальними особами в Бєльцькому ТВЦ для підтвердження її автентичності", – зазначили у пресслужбі.

Портал Point нагадує, що Національна армія Молдови з 27 по 31 травня проводить навчання з резервістами Збройних сил. Метою навчання є перевірка навичок резервістів та ознайомлення їх із технікою та озброєнням Національної армії.

Згідно з програмою, навчання триває п'ять днів, включно з теоретичними та практичними заняттями на різних полігонах: бойова стрільба зі зброї Національної армії, надання першої медичної допомоги та інші.

У березні Міністерство оборони Молдови закликало громадян не турбуватися через те, що чоловіки почали отримувати повістки для перевірки даних, та не довіряти чуткам довкола цього.

Ще на цю тему