Латвія закрила доступ до ще одного прокремлівського сайту

14:00 28.05.2024

Латвійська Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) закрила доступ у країні до ще одного прокремлівського сайту "pravda-lv.com", контент якого суперечить інтересам інформаційного простору та національної безпеки Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Delfi.

Зазначається, що на зміст сайту "pravda-lv.com" увагу NEPLP звернула одна з латвійських установ. Водночас із зібраної компетентним органом інформації випливає, що на порталі поширюються висловлювання, спрямовані проти Латвійської держави та її найближчих союзників. Також на сайті висловлюється підтримка Росії та її союзників.

Крім того, встановлено, що на сайті поширюється спотворена та неправдива інформація про війну в Україні та дії країни-агресора на окупованих територіях; мова ворожнечі та інформація, спрямована на дискредитацію Латвійської держави, України та НАТО. Подібна інформація в латвійському інформаційному просторі може створити хибне враження про світові події, негативно вплинути на співіснування різних груп населення в Латвії та загрожувати національній безпеці країни, підкреслюють у NEPLP.

Провайдери інтернету повинні негайно заборонити доступ до сайту та його доменних імен, перенаправляючи користувачів на інформаційне повідомлення "nelegalssaturs.lv" ("незаконний контент").

Як повідомлялося, у 2023 році NEPLP Рада з електронних ЗМІ Латвії (NEPLP) обмежила роботу 132 сайтів та 300 джерел стрімінгового контенту. Крім того, за нелегального встановлення обладнання для трансляції заборонених телеканалів у Латвії торік було відкрито 13 кримінальних і 28 адміністративних справ.

Теми:

Ще на цю тему