Румунія висилає російського дипломата. РФ грозиться дати «адекватну відповідь»

19:20 24.05.2024

Своє рішення МЗС Румунії вже повідомило тимчасово повіреному у справах при посольстві РФ у Бухаресті

МЗС Румунії заявило про оголошення персоною нон грата російського дипломата при посольстві РФ в Бухаресті.

Як інформує видання«Главком» про це повідомляє digi24.ro. 

«Влада Румунії вирішила оголосити персоною нон грата на території Румунії дипломата з посольства Російської Федерації в Бухаресті за діяльність, що суперечить положенням Віденської конвенції 1961 року про дипломатичні відносини», - заявили в МЗС.

Своє рішення МЗС Румунії сьогодні, 24 травня, повідомило тимчасово повіреному у справах при посольстві РФ у Бухаресті, додали у відомстві. 


МЗС Росії вже відреагувало і стверджує, що «дасть адекватну відповідь», повідомляє російське пропагандистське ЗМІ ТАСС.

Як зазначається, рішення MЗС Румунії було ухвалене після арешту громадянина Румунії, який був звинувачений прокурорами Dііicot у державній зраді після того, як стало відомо, шо він надсилав до посольства Росії в Бухаресті зображення військових об’єктів Румунії та НАТО, розташованих поблизу Тулчі , а також фіксував пересування військового конвою, що рухався в бік України.

«З доказів, наданих у справі, стало відомо, що, починаючи з 2022 року, він приступив до спостереження за деякими військовими об’єктами Румунії та НАТО, розташованими поблизу Тулчі, збираючи інформацію військового характеру та фотографуючи військову техніку та руху особового складу в прикордонній зоні з Україною, яку направив дипломатам Посольства Російської Федерації в Бухаресті. Після обшуків у нього вдома виявлено та вилучено кілька речових доказів», – йдеться в прес-релізі Dііcot.

Нагадаємо, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що по всій Європі активізувалася діяльність російської агентурної мережі. Вона становить велику загрозу для Польщі, а небезпека з боку Росії та білорусі ніколи не була такою близькою з часів Другої світової війни заявив міністр національної оборони Польщі, Він також попередив про зростаючу загрозу з боку Білорусі. За його словами, ледь не щодня спецслужби, поліція та армія проводять заходи з боротьби з диверсіями та актами саботажу.

Ще на цю тему