Дефіцит ліків: Росія не забезпечує ТОТ медикаментами

11:00 20.05.2024

Росія або не в змозі, або її політика не спрямована на забезпечення гідних умов життя на тимчасово окупованих територіях. Місцевим жителям не вистачає медикаментів, а ті ліки, що доступні в аптеках, як “крейда”. Справжніми ліками забезпечуються тільки поранені окупанти в шпиталях.

Як інформує видання «Флот 2017» про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

“Російська держава має випадковий характер й не спрямована на забезпечення гідних умов життя. Саме тому на ТОТ немає необхідних ліків в аптеках, а ті що є, місцеві називають крейдою”, – йдеться у дописі.

У ЦНС зазначають, що більшість ліків, які доставляють на ТОТ, йдуть в шпиталі на потреби окупантів.

А місцеві жителі отримують медикаменти за надлишковим принципом. Причому, мешканцям села, в умовах відсутності транспортного сполучення, треба дістатися до райцентрів. В селах дістати ліки неможливо.

“Російська окупаційна влада вже третій рік обіцяє, що “життя стає краще”. Проте це лише елемент пропаганди”, – нагадали в ЦНС.

Нагадаємо, російські окупаційні війська зазнають величезних втрат, зокрема санітарних. Проте, поранені російські загарбники не можуть отримати медичну допомогу через брак медичних працівників. Ситуація в край критична на окупованих територіях, де постійний кадровий “голод” у сфері медицини та не вистачає лікарень.

Ще на цю тему