Колаборант, який забезпечував зв’язком військові об’єкти РФ у Криму, отримав вирок

13:40 17.05.2024

За матеріалами СБУ вирок отримав колаборант, який забезпечував зв’язком військові об’єкти та окупаційну владу рф у Криму.

Завдяки доказовій базі Служби безпеки 4 роки тюремного ув’язнення заочно отримав Іван Сергієнко — директор телекомунікаційної компанії «Кримком Юг», повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим.

Ця «фірма» забезпечує зв’язком та інтернетом псевдоустанови рф на окупованому півострові.

За даними слідства, Сергієнко уклав десятки «контрактів» з позавідомчою охороною військ національної гвардії та військовими частининами рф.

За що отримав більше 30 млн рублів злочинного прибутку.

Крім того, фігурант забезпечував каналами комунікації та технічною підтримкою окупаційні «центри надання державних та муніципальних послуг “Мої документи”».

Під керівництвом Сергієнка «Кримком Юг» надавав послуги окупаційним міністерствам, силовим структурам та іншим псевдоустановам рф.

За свій вклад в економіку країни-агресора у 2023 році Сергієнко отримав нагороду «керівник року».

Ворожий поплічник отримує злочинний «прибуток» з травня 2014 року.

Колаборант «зареєструв» власну компанію за російським «законодавством» та відкрив рахунки в місцевих «філіях» банків рф.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Сергієнка заочно засуджено до 4 років тюрми.

Оскільки фігурант переховується за межами підконтрольної Україні території, тривають комплексні заходи, щоб знайти і притягнути його до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБ України в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.
 

Ще на цю тему