Окупанти створили в Криму 25 «призовних комісій»

16:30 11.05.2024

В тимчасово окупованому Криму росіяни створили 25 «призовних комісій» муніципальних утворень і «призовну комісію» півострова. 

Про це повідомив «військовий комісар» окупованого Криму полковник Євген Машуков пропагандистському російському виданню «Московский комсомолец», пише Кримськотатарський Ресурсний Центр.

«Роботу розпочато. Плани виконаємо. Усі команди, які необхідно відправити зі збірного пункту у військові частини за квітень, уже сформовані. Перше відправлення відбулося 15 квітня», – зазначив він.

Крім того, «військком» заявив про збільшення призовного віку «через зацікавленість молодих кримчан»: ті, хто не перебуває у запасі, є «призовниками з 18 до 30 років».

«У проміжку від 27 до 30 років ці громадяни мають можливість виконати свій військовий обов’язок шляхом призову на військову службу. Раніше цей вік становив 27 років. Багато громадян після досягнення 27 років ще проходили навчання у вишах і приблизно 60% із них після закінчення цих навчальних закладів (їм уже було понад 27 років) хотіли пройти військову службу за призовом, щоб надалі під час побудови кар’єри не мати перешкод під час призначення на вищі посади», – сказав він.
 

Ще на цю тему