Кремль пообіцяв вивести свої війська з низки областей Вірменії

17:20 09.05.2024

У Кремлі заявили, що лідер РФ Владімір Путін та прем'єр Вірменії Нікол Пашинян погодили в середу 9 травня виведення російських військових із низки областей Вірменії.

Але водночас, російськи військові залишаться на кордоні Вірменії з Туреччиною та Іраном, заявив спікер Кремля Дмитро Пєсков, пише Європейська правда.

За його словами, глава вірменського уряду сказав, що "сьогодні у зв'язку з умовами, що змінилися, такої потреби більше немає".

"Тому... Путін погодився, і виведення наших військових, прикордонників було погоджено", – заявив Пєсков.

Водночас, зазначив речник Кремля, "на прохання вірменської сторони наші прикордонники залишаться на вірмено-турецькому і вірмено-іранському кордоні".

"Вони там залишаться і продовжать виконувати свої функції", – додав Пєсков.

Раніше повідомляли, що Вірменія вирішила не брати участь у фінансуванні діяльності Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) – військово-політичного блоку, який де-факто очолює Росія.

У лютому прем’єр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна призупинила участь в ОДКБ. Потім він уточнив, що остаточне рішення країни щодо участі в організації буде залежати від того, чи там пояснять, у чому бачать свою "зону відповідальності" у Вірменії.