Санду: Молдова, в разі потреби, буде опиратися російській агресії

20:20 07.05.2024

Офіційний Кишинів зосередить зусилля на тому щоб мінімізувати ризик російської агресії, але у випадку такого сценарію буде захищатися.

Про це заявила президентка Молдови Мая Санду, пише Громадське.

«Ми зробимо усе для того, щоб цього не сталося, включно з нашим планом євроінтеграції. Передусім це план для забезпечення безпеки, тому що ЄС — це проєкт миру», — сказала Санду в інтерв’ю російському блогеру Юрію Дудю.

Вона зауважила, що за конституцією Молдова «має зробити усе для того, щоб зберегти мир і щоб убезпечити наших громадян».

«У нас є армія. У нас є оборонний сектор, і ми робимо ці інвестиції. Але ми дуже сподіваємося, що ця війна скоро завершиться, і ми зможемо інвестувати в економіку та інші галузі, і не будемо у становищі, коли ми вимушені інвестувати в оборону», — додала президентка.

На додаткове запитання, про те, чи буде Молдова опиратися у разі вторгнення, Санду сказала: «Ми обов’язково будемо захищати свою країну».

Вона також заперечила чутки про те, що від Києва буцімто надходила пропозиція допомогти розв’язувати питання з невизнаним Придністров’ям силовим шляхом. У лютому президентка заявляла про «геополітичну можливість» вирішення конфлікту у Придністров’ї.
 

Ще на цю тему