Українську культуру представили у Вашингтоні / Фото

15:40 07.05.2024

Посольство України в США та українська громада взяли участь у щорічному фестивалі PassportDC2024, який цього року об’єднав понад 60 посольств іноземних держав.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила посол України в США Оксана Маркарова.

«Просування української культури важливе саме по собі, однак культурна дипломатія також невід’ємна частина нашої роботи з забезпечення України зброєю і фінансовою допомогою, а Росії – санкціями, осудом і ізоляцією. Бо в демократіях чим більше громадян розуміють Україну і підтримують нашу боротьбу, тим більше законодавців і лідерів будуть підтримувати Україну», – написала вона.

Під час заходів в Українському домі у Вашингтоні можна було почути гру на бандурі у виконанні Марії Богомолової.

Також було представлено фото і відео з фронту та виставку українських інновацій. Відбулися танцювальні виступи Carpathia Folk Dance Ensemble та різноманітні майстер-класи.

Гості заходу мали можливість створити українське намисто, навчитися малювати традиційні українські картини, спробувати свої сили у приготуванні українських вареників.

Нагадаємо, у посольстві України в США відбувся 18-й Крайовий провідницький семінар Спілки української молоді, учасники якого разом з наставниками приїхали до Вашингтона з різних штатів Америки.

Ще на цю тему