Всесвітня рада судноплавства закликає посилити контроль за дотриманням санкцій проти Росії

20:40 19.04.2024

Всесвітня рада судноплавства (World Shipping Council, WSC) у своїх рекомендаціях щодо вдосконалення європейського регулювання судноплавної сфери рекомендувала Єврокомісії посилити контроль за дотриманням санкцій.

У рекомендаціях зазначено, що необхідно покращувати дотримання санкцій за допомогою співробітництва, приділяючи особливу увагу практичним завданням забезпечення дотримання обмежень, що стосуються конкретних продуктів, та необхідності цілеспрямованих та ефективних заходів щодо їх дотримання, пише ЦТС з посиланням на Portnews.

У Всесвітній раді судноплавства заявляють, що стоять на позиціях дотримання санкцій, запроваджених проти РФ через її агресію проти України. Зазначається, що більш тісна співпраця з Єврокомісією має важливе значення для ефективного процесу дотримання вимог, підтримки цілісності та безпеки морських ланцюжків постачання.

World Shipping Council є асоціацією морських перевізників. Члени WSC експлуатують великотоннажні судна для перевезення контейнерів та транспортних засобів. На їхню частку припадає понад 90% світового обсягу контейнерних перевезень і 60% перевезень транспортних засобів. У рамках ЄС вони забезпечують зовнішню торгівлю у сумі 1,7 трлн євро.

Раніше в ЄС анонсували, що 14-й пакет санкцій, імовірно, міститиме нові обмеження щодо Росії у морському секторі.

Між тим, порти РФ в першому кварталі 2024 року збільшили експорт на 3%.
 

Ще на цю тему