Росія заборонила в'їзд у країну 235 депутатам Австралії

15:00 17.04.2024

МЗС Росії заборонило в'їзд 235 колишнім і чинним муніципальним депутатам Австралії, мотивувавши це тим, що вони формують "антиросійський порядок денний".

Про це повідомляє «Настоящее время» з посиланням на МЗС країни-агресора, передає Укрінформ.

В російському зовнішньополітичному відомстві заявили, що рішення ухвалено у відповідь «на політично вмотивовані санкції проти російських фізичних та юридичних осіб з боку уряду Австралії, які вводяться в рамках русофобської кампанії "колективного Заходу"».

Заборона на в'їзд запроваджується на безстроковій основі. У списку колишні та чинні члени законодавчої ради штату Південна Австралія та законодавчих зборів штату Вікторія. У МЗС РФ вважають, що вони формують у своїй країні "антиросійський порядок денний".

Російське зовнішньополітичне відомство погрожує в майбутньому розширювати «стоп-лист» у відповідь нові санкційні заходи Австралії проти країни-агресора.

Як повідомлялося, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Австралія засудила дії російської влади та запровадила санкції проти РФ. За даними австралійського уряду, під обмеження підпали понад тисячу фізичних та юридичних осіб, які підтримують російську агресію.

У лютому цього року австралійська влада включила до списку санкцій 55 громадян Росії та 37 організацій. Вони були спрямовані проти тих, хто, на думку Австралії, "взяв участь у депортації Росією українських дітей із регіонів, які перебувають під тимчасовим контролем Росії".
 

Ще на цю тему