США терміново вивели військові кораблі на позиції для захисту Ізраїля та американських сил в регіоні — WSJ

19:20 13.04.2024

США терміново перекинули військові кораблі на позиції для захисту Ізраїлю та американських сил у регіоні, сподіваючись запобігти прямому нападу Ірану на Ізраїль, який може статися вже цими вихідними. 

Ці кроки США, які є частиною зусиль, спрямованих на уникнення ширшого конфлікту на Близькому Сході, були зроблені після попередження особи, знайомої з цим питанням, про час і місце потенційної іранської атаки, пише ZN.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Американські офіційні особи повідомили, що США передислокували два есмінці, один із яких уже перебував у регіоні, а інший був переспрямований туди, додавши, що принаймні на одному з кораблів встановлено систему протиракетної оборони Aegis. Крім того, високопоставлений американський чиновник зазначив, що Вашингтон просить Ізраїль ретельно зважити свою відповідь на будь-яку іранську атаку і не забувати, що вона може спровокувати подальшу ескалацію.

Нагадаємо, що Іран збирається відповісти на атаку Ізраіля по консульству в Сирії в результаті якої загинули кілька старших командирів Корпусу вартових Ісламської революції. Газета The Wall Street Journal повідомляла, що атака Ірану на Ізраїль відбудеться за допомогою сучасних ракет середньої дальності. Однак верховний лідер Ірану ще не ухвалив рішення. Чому Іран досі не відповів на удар Ізраїля по консульству в Сирії, читайте у статті Олексія Іжака "Чому досі не розпочалася війна Ірану та Ізраїлю".
 

Ще на цю тему