Greenpeace протестує проти судна, яке заправляє російські танкери

21:00 13.04.2024

У п’ятницю, 12 квітня, активісти Greenpeace розпочали акцію протесту проти судна-бункерувальника, який помічали в заправці російського танкерного флоту.

Активісти кажуть, що судно Zircone, яке стоїть у міжнародних водах біля шведського острова Готланд, забезпечувало пальним понад 50 нафтових танкерів, які прямували до російських портів або з них за останні два місяці, пише USM.

12 квітня Greenpeace підійшли на човнах до судна та написали на танкері «нафта підживлює війну — люди хочуть миру». 

«Російський флот є серйозною загрозою для наших дорогоцінних морів і узбережжя. Ми закликаємо шведський уряд заблокувати роботу Zircone у шведській економічній зоні та таким чином усунути критичну інфраструктуру російського флоту, який фінансує війну в Україні», – сказав один з керівників Greenpeace Nordic Рольф Ліндаль.

Ліндаль додав, що танкерний флот РФ становить не лише екологічну загрозу, а також розпалює війну, яку Росія веде проти України.

«Санкції є нечіткими, оскільки допускають цей тіньовий флот через залежність глобального суспільства від нафти. Існує нагальна потреба в переході на безпечну, зелену енергетику», – додав Ліндаль.
 

Ще на цю тему