Судитимуть гендиректора типографії «Таврида», який сприяв проведенню незаконних виборів у Криму

13:00 11.04.2024

Генерального директора кримської типографії “Таврида”, який сприяв проведенню незаконних виборів в окупованому Криму будуть заочно судити. 

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з конфіскацією майна. Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та Севастополя.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в АР Крим.

“Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, генерального директора АТ “Видавництво та типографія “Таврида”. Йому інкриміновано пособництво в організації та проведенні незаконних виборів на тимчасово окупованій території півострова (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 111-1 КК України)”, – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що обвинувачений з липня 2023 року обіймає посаду генерального директора окупаційної організації “Видавництво і типографія “Таврида”. Підприємство, згідно з розпорядженням уряду окупанта, є єдиним на території окупованого півострова виробником та постачальником “бюлетенів” та інших “матеріалів” для проведення “виборів”, “референдумів” тощо.

Саме під керівництвом обвинуваченого було виготовлено та передано окупаційним “виборчим комісіям” понад 500 тисяч “бюлетенів” для голосування на незаконних додаткових “виборах” так званих “депутатів держдуми федеральних зборів рф” в Криму у вересні 2023 року.

“Таким чином, обвинувачений добровільно, всупереч вимогам законодавства України, допомагав державі-агресору у проведенні “виборів” на окупованому півострові”, – пояснили в прокуратурі автономії.

Зловмисник може отримати покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років з позбавленням права займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна.

У повідомленні прокуратури АРК не називається ім’я та прізвище, однак із відкритих джерел випливає, що генеральним директором АТ “Видавництво та типографія “Таврида” є Бабенков Юрій Юрійович.
 

Ще на цю тему