Новий міністр оборони Болгарії закликав прискорити надання військової допомоги Україні

17:20 09.04.2024

Новопризначений тимчасовий виконувач обов'язків міністра оборони Болгарії Атанас Запрянов пообіцяв прискорити надання військової допомоги Україні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Novinite.

Виступаючи на церемонії з нагоди вступу на посаду свого попередника Тодора Тагарева, Запрянов наголосив на нагальності прискорення надання Україні двох пакетів військової допомоги.

Раніше, будучи заступником Тагарева, Запрянов підкреслював відданість тимчасового уряду зміцненню обороноздатності, а також забезпеченню чесності майбутніх виборів.

"Ми намагатимемося прискорити надання допомоги Україні. Будуть розглянуті подальші можливості для прямої військової допомоги ", – заявив Запрянов.

Визнаючи критичну необхідність швидких дій, Запрянов заявив, що тимчасовий уряд не може дозволити собі тривалого періоду бездіяльності і повинен пріоритетно нарощувати темпи діяльності.

Наголосивши на важливості завершення стратегічного огляду оборони, Запрянов окреслив плани щодо вирішення наявних проблем у збройних силах і посилення обороноздатності. Крім того, він підтвердив відданість Болгарії євроатлантичному членству.

У своєму виступі Тагарев високо оцінив великий досвід Запрянова і висловив упевненість в його здатності ефективно керувати міністерством оборони.

Як повідомлялося, у Болгарії 9 квітня офіційно призначили тимчасовий уряд на чолі з прем’єр-міністром Дімітаром Главчевим, який буде керувати країною на час парламентських виборів та формування нової коаліції. 

Нагадаємо, чергові дострокові вибори у Болгарії спровокував провал формування нового уряду за домовленістю коаліційних партій про ротацію прем’єрів. 

Ще на цю тему