В Одесі затримали двох агентів ФСБ, що готували удар по штабу Сил оборони / Фото

14:20 05.04.2024

Двох громадян однієї з країн Південного Кавказу, які готували ракетний удар по штабу Сил оборони в Одеській області, затримали правоохоронці.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, два брати працювали на фсб і розвідували місця базування українських військ, щоб зафіксувати їхні координати на Google-картах. Потім збирали відомості про наявний там особовий склад, військову техніку та особливості роботи, пише видання «Думська».

У такий спосіб брати сподівалися ідентифікувати пункти управління та бойові підрозділи Збройних сил України, щоб прозвітувати у ФСБ.

Для збору інформації вони втемну використовували свої зв'язки серед місцевих жителів для отримання потрібних даних.

Також фігуранти створили в місті громадську організацію, яка діяла під виглядом надання допомоги для легалізації іноземних громадян в Україні. Насправді там намагалися завербувати інформаторів.

В разі отримання розвідданих окупанти планували удари по військовій інфраструктурі та бойових позиціях Збройних сил України.

В пресслужбі прокуратури області додали, що у якості винагороди за свої послуги брати розраховували на «посади» у разі окупації Одещини: один хотів стати керівником регіонального відділення ФСБ, інший — очолити міськраду.

Співробітники СБУ викрили посібників агресорів на початковому етапі та затримали їх під час дорозвідки поблизу одного з об'єктів.

Чоловікам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років в'язниці.

Фото: СБУ
 

Ще на цю тему