Країни Чорноморського регіону обговорили питання безпеки в морі 

19:40 03.04.2024

Представники країн Чорноморського регіону обговорили питання безпеки в морі. Зокрема, йшлося про протидію корупції.

Українська делегація взяла участь у 24-му засіданні Комітету Чорноморського меморандуму (PSCC24) у місті Батумі, Грузія, повідомив голова Адміністрації судноплавства Євгеній Ігнатенко, пише USM.

Україна є повноправним членом Комітету Меморандуму про взаєморозуміння щодо контролю державою порту у Чорноморському регіоні, який скликається раз на рік почергово в кожній з держав-учасниць. На щорічних зустрічах розв’язують нагальні питання у сфері контролю суден державою порту (PSC) та забезпечення безпеки судноплавства.

Представники Адміністрації судноплавства взяли участь в обговоренні питань щодо здійснення контролю та інспекцій державою порту в Чорноморському регіоні, а також обміну даними, огляду затримань суден та перевірок риболовецьких суден.

Окрема тема обговорення – контроль державою порту за межами Чорного моря. Розглянули інформацію щодо нововведень у сфері PSC, запроваджених Міжнародною морською організацією (IMO) та Міжнародною організацією праці (ILO).

Важливою частиною засідання була зустріч з представниками Maritime Anti-Corruption Network (MACN), на якій порушили питання щодо запобігання та усунення корупційної складової під час інспекцій суден.
 

Ще на цю тему