У Росії почали збирати підробні автомобілі французької Citroën в обхід санкцій

08:40 28.03.2024

Російська компанія "Автомобільні технології", яка наприкінці минулого року стала власником автомобільного заводу ПСМА у Калузі, відновила виробництво кросовера французького бренду Citroen C5 Aircross.

Виробництво автомобілів на заводі ПСМА у Калузької області офіційно запустили 27 березня, продажі зібраного у Росії автомобіля під французьким брендом мають розпочатися у травні 2024 року за ціною від 4,3 млн рублів, пише Цензор.НЕТ з посиланням на російське агентство РБК.

За словами представника російської компанії "Автомобільні технології" Павла Безрученка, їм вдалося налагодити імпорт фарбованих кузовів для автомобілів із "дружньої до Росії країни" суходолом. Решту запчастин закуповують в обхід санкцій з різних країн світу, які в компанії не називають. Загалом вже завезли близько 100 машинокомплектів для виробництва французьких кросоверів.

При цьому складати у Калузі обіцяють саме оновлену модель Citroen C5 Aircross. Її попередня версія продавалася в Росії з 2019 року. Оновлену модель у Росії обіцяють обладнати круїз-контролем, двозонним клімат-контролем, системою контролю втоми водія, функцією масажу для автомобіліста та переднього пасажира, а також шістьма подушками безпеки.

"Ми не стали вигадувати для машини якийсь новий бренд, як деякі наші колеги. Це шлях максимальної зухвалості. Нам важливо бути впізнаваними, а не бути якоюсь новою маркою", – заявив Безрученко. 

За його словами, компанія не боїться санкцій і має на цей випадок не лише план "Б", а й "В".

За даними російських ЗМІ, наразі оновлений Citroen C5 Aircross до Росії деякі дилери заводять за схемою "сірого імпорту", переважно з Китаю.

Як повідомлялося, автомобільний концерн Stellantis, що утворився рік внаслідок злиття італо-американської Fiat Chrysler Automobiles (FCA) та французької PSA Group, призупинив роботу свого єдиного заводу в Росії у Калузі у квітні 2022 року через брак комплектуючих. Після цього завод, на якому збирали автомобілі Peugeot, Opel и Citroёn, простоював.

У грудні 2023 року його новим власником оголосили ТОВ "Автомобільні технології", зареєстровану у березні того ж року у Москві у бізнес-центрі, у якому розміщувалася і штаб-квартира Peugeot-Citroen в Росії. Серед доменів компанії було вказано сайт Peugeot-rus, який пропонував росіянам кілька нових моделей кросоверів Peugeot з Китаю. 

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему