Ворог додав до комплектів УМПК на ФАБи самоліквідатори - чому це небезпечено

19:00 21.03.2024

У РФ продовжується робота над внесенням змін до УМПК, а додавання самоліквідатора значно ускладнить їх знешкодження

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»

РФ дооснастила свої фугасні авіаційні бомби з комплектами УМПК, які перетворюють їх у плануючі, самоліквідаторами, або детонаторами відкладеної дії, які підривають боєприпас, що не розірвався через контакт з поверхнею, через певний час. Тому ворожа бомба, яка не розірвалась, цілком може становити значну небезпеку.

Про це попереджає відомий український фахівець Сергій "Флеш" Бескрестнов. У, як мінімум, одному відомому випадку ФАБ-500 з комплектом УМПК впала приблизно о 10:30, але здетонувала лише близько 15:00 з 5-годинною затримкою.

"Попередьте особовий склад не наближатись до не спрацьованих КАБів найближчих дві доби", - зазначає фахівець.


Су-34 з ФАБ з УМПК

З боку Defense Express зазначимо, що додавання таких механізмів самоліквідації може бути пов'язано з тим, що часом УМПК, можливо через пологий контракт з ґрунтом, не вибухають. Водночас всі бомби таких типів мають можливість встановлення двох підривачів - у носовій та хвостовій частині.

Таким чином встановлення механізмів самоліквідації на фугасні авіабомби цілком можливо паралельно зі стандартним контактним підривачем. Таке нововведення ворога дійсно є доволі небезпечним та ускладнює розмінування таких бомб (таймери на вибухівці - лише у кіно).

Але слід зазначити, що якість виготовлення УМПК часом призводить до того, що вони падають ще на окупованій території. Також додаємо орігінальне повідомлення Сергія "Флеша":

Теми:

Ще на цю тему