У Молдові понад 50% підтримують замороження війни в Україні з територіальними поступками РФ

16:40 21.03.2024

Більш ніж половина з опитаних мешканців Молдови вважають прийнятним сценарієм замороження російсько-української війни зі збереженням контролю РФ над окупованими територіями, а також виступають проти збільшення міжнародної військової допомоги Україні. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать результати опитування молдовською компанією IMAS.

У блоці щодо російсько-української війни респондентам навели п’ять тверджень і попросили зазначити, з якими вони погоджуються або ні. 

58% опитаних висловили незгоду з твердженням, що міжнародна спільнота має надавати Україні більшу військову допомогу, тоді як погоджуються з ним 36% опитаних. 

55% погодилися з думкою, що "війна має припинитися і Росія має зберегти контроль над територіями, які окупувала", тоді як незгодні з нею – 35%, і 10% не визначилися.


48% підтримали твердження про те, що Росії неможливо завдати поразки у її війні проти України. 43% погодилися з твердженням, що очільник Кремля Владімір Путін наближається до досягнення цілей, які визначив для себе у війні проти України.

З твердженням про те, що Україна має продовжувати боротьбу до перемоги, не погодилися 49%, тоді як погодилися – 43%.

Збір даних проводився протягом лютого 2024 року, всього опитали 1091 особу віком від 18 років. Вибірка вважається репрезентативною для населення Молдови, не включаючи Придністров’я; можлива похибка складає ± 3%.

Ще на цю тему