Глава МЗС Болгарії погодилась сформувати новий уряд

19:20 18.03.2024

Міністерка закордонних справ Болгарії Марія Габріель з правоцентристської партії ГЕРБ погодилася в понеділок сформувати новий уряд після відставки прем'єр-міністра Ніколая Денкова 5 березня.

Про це пише Європейська правда х посиланням на повідомлення Reuters.

Відставка Денкова відкрила шлях до того, щоб партія ГЕРБ очолила уряд протягом дев'яти місяців, як було погоджено після тогорічних виборів.

"Я приймаю цей мандат з почуттям відповідальності, оскільки Болгарія потребує стабільності", – заявила журналістам Габріель.

Через кілька хвилин вона повідомила, що партія "Ми продовжуємо зміни" попросила 24 години на обговорення деталей.

"Я сподіваюся, що протягом наступних 24 годин ми завершимо угоду, у нас немає розбіжностей щодо пріоритетів країни", – сказала вона.

ГЕРБ і прозахідний блок на чолі з "Ми продовжуємо зміни", який представляє Денков, домовилися минулого року, що Габріель займе пост прем'єр-міністра після того, як Денков завершить свій дев'ятимісячний термін.

Раніше цього місяця ГЕРБ заявила, що Габріель повинна зберегти свою посаду міністра закордонних справ, поки вона буде прем'єр-міністром, і запропонувала ротацію кожні 15 місяців замість дев'яти місяців.

На виборах у квітні минулого року ГЕРБ посіла перше місце, отримавши 69 місць у 240-місцевому парламенті. Блок на чолі з "Ми продовжуємо зміни" отримав 64 місця.
 

Теми:

Ще на цю тему