Морський коридор запрацював у цілодобовому режимі

14:20 15.03.2024

Морський коридор тиждень тому запрацював у цілодобовому режимі, що дає змогу ще збільшити його пропускну спроможність.

Про це під час дискусії у Центрі економічної стратегії повідомив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков, передає Укрінформ.

«Тиждень тому за узгодженням з військовими та іншими структурами ми запустили цілодобову роботу українського коридору. І це дає можливість ще збільшити його пропускну здатність. Цей коридор має ще близько 20% резерву його пропускної здатності мінімум», - повідомив Васьков.

 

Він підкреслив, що окрім планів по збільшенню обсягів вантажів, які обробляються в портах Великої Одеси, у Мінвідновлення мають намір розширити номенклатуру вантажів і поновити найближчим часом контейнерні перевезення.

«Ми вважаємо найбільш важливим зараз поновити контейнерні і паромні перевезення і працюємо в цьому напрямку. Всі контейнерні працюючі термінали, їх у нас п'ять, готові обробляти контейнерні судна», - зазначив заступник міністра.

За його словами, майже всі термінали наразі задіяні у перевалці аграрної та іншої продукції і паралельно ведуть перемовини з потенційними судновласниками щодо відновлення контейнерних перевезень.


«Я сподіваюся, що протягом двох-трьох тижнів ми отримаємо перше заходження. Звісно, спочатку це будуть невеликі судна типу фідерів, але ми вже ведемо переговори з мультинаціональними контейнерними компаніями, і деякі з них розглядають можливість реанімації сервісу у разі, якщо фідера будуть безпечно працювати», - підкреслив Васьков.

Ще на цю тему