У Львові провели переговори міністри сільського господарства України та Польщі

17:20 11.03.2024

Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський запропонував міністру сільського господарства та розвитку села Польщі Чеславу Сєкєрському провести міжміністерські переговори із залученням представників аграрних асоціацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Мінагрополітики за підсумками зустрічі двох міністрів.

Зазначається, що зустріч відбулася в межах дев'ятого засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва, яка проходить у Львові.

"Микола Сольський запропонував колезі наприкінці березня провести спільні міжміністерські переговори із залученням представників профільних аграрних асоціацій Польщі та України", - йдеться у повідомленні.


Сольський вважає, що такий формат роботи сприятиме налагодженню конструктивних відносин між аграріями України та Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові 11 березня проходить девʼяте засідання Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва під співголовуванням віцепремʼєр-міністра Ірини Верещук і міністра розвитку і технологій Польщі Кшиштофа Гетьмана.

Із 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають блокади фермерами доріг, які ведуть до пунктів пропуску. Головними вимогами протестувальників є заборона імпорту української агропродукції і відмова Польщі від європейського зеленого курсу.

За даними Держприкордонслужби, на 11 березня польські фермери продовжують блокувати польсько-український кордон на п'яти напрямках. Зараз у чергах стоять 1700 вантажних транспортних засобів.

Як наголосив віцепрем'єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, обсяги української агропродукції, що йде транзитом через Польщу, зараз становлять третину експорту 2022 року.

Ще на цю тему